maanantaina, tammikuuta 24, 2005

Puhelin

Tarvitsisin uuden puhelimen, nykyinen on alkanut sammuilemaan itsevaltaisesti milloin sattuu ja akun kestokin voisi olla parempi. Pohdin kannattaisiko minun hommata uusi puhelin jo nyt ennen matkaa vai vasta Kitamista. Muutamilta Japanissa käyneiltä henkilöiltä asiaa tiedusteltuani tulin siihen tulokseen, että kannattaa hankkia vaihto-opiskeluajaksi Japanista puhelin ja siten jättää kotimaanpuhelimen päivitys tuonnemmaksi, sillä kuitenkin palattuani saan samalla rahalla enemmän vastinetta puhelimesta, jota en kuitenkaan voisi käyttää vaihdon aikana.

Japanissa ei käsittääkseni ole vastaavaa valtakunnallista kännykkäverkkojärjestelmää (verkot kattavat lähes koko maan, käytössä (pääasiassa) vain yksi verkkotekniikka) kuin täällä on, vaan tarjolla on monenlaisia eri yrityksiä, verkkoja ja puhelimia. Tokion ja muiden suurkaupunkien alueella käytössä on 3G-verkko(ja), mutta esimerkiksi Kitamissa ei. En edes tiedä, että mitä verkkoja siellä mahdollisesti on käytössä, mutta kuulemma tutorit sitten kyllä opastavat kännykkäkauppaan.

Eihän puhelin ole minulle täällä Suomessakaan mikään elintärkeä kapine, mutta kaipa siitä siellä on sen verran yhteydenpidollista hyötyä, että se kannattaa hankkia.