tiistaina, tammikuuta 18, 2005

Susa

Susa on nuori, kaunis, hoikka ja tumma ja lojuu tällä hetkellä alle metrin päässä minusta. Susa on kannettava tietokone.

Ostin viime viikolla uuden ja tehokkaan kannettavan tietokoneen. Ostin sen pääasiassa siksi, että Kitamissakin olisi hyvä joku tietokone olla käytössä, eikä oikein pöytäkonettakaan viitsi sinne raahata.. Koulun asuntolassa on kuulemma tietokonehuone, jossa on pari silloin tällöin toimivaa konetta ja vapaita verkkopistokkeita. Pääsen siis irkkiin aina tarvittaessa :)

Halusin ostaa uuden ja tehokkaan kannettavan, sillä pöytäkoneeni on jo melko vanha ja kaipaisi päivitystä ja vaikka läppärin pääasiallinen tehtävä onkin toimia pöytäkoneen korvaajana Japanissa, löytyy sille varmasti käyttöä myös matkan jälkeen.

Kone on tosiaan varsin tehokas. Tuntuu kovin hulppealta käyttää konetta, jossa uudetkin pelit toimivat ja näyttävät hienoilta. Tunne on vähän sama kuin aikoinaan tämän pöytäkoneen saadessani, hyppäys entisestä kotikotona olleesta koneesta tähän oli melkoinen.

Koneen mukana tuli myös optinen hiiri ja kantolaukku, joten minun ei tarvinnut alkaa niitäkään erikseen hankkimaan.

Asiasta enemmän kiinnostuneille kerrottakoon, että kone on Asus M6858NEUP. 1,8 GHz:n Pentium M -prosessori, 512 MB muistia, 60 GB kovalevy, DL DVD+/-RW, ATI Radeon 9700 64 MB -näytönohjain, 15" SXGA+ -näyttö Gbit Ethernet ja WLAN ovat kenties ne tärkeimmät ominaisuudet. Koneen merkistä tulee luonnollisesti myös nimi Susa, sillä pitäähän jokaisella koneella nyt nimi olla.