keskiviikkona, tammikuuta 18, 2006

Antakaa mulle töitä, että saan rahaa, että pääsen Japaniin

Puolen vuoden suomessaolon jälkeen alkaa vähitellen tuntua taas siltä, että jonnekin voisi vaikka mennä. Mieluiten Japaniin.

Kävimme eilen Mikan kanssa puhumassa KV-viikon Australian ja Aasian maainfossa Japanista. Tarina rönsyili, eikä meillä ollut mitään hienoja powerpointteja, mutta eiköhän se ihan kelvollisesti mennyt.

Tänään alkoi kevään kestävä Japanin kurssi Tampereen kesäyliopistossa. Kumi Araki-Masonen jatkaa opettajana ja tarkoituksena olisi kai keskittyä kirjoittamiseen. Joka toinen viikkoa käsitellään jotain aihetta, josta sitten pitää kirjoittaa essee, jonka opettaja tarkastaa seuraavalla kerralla. 50 € se kustantaa, mutta eipä tuo kovasti kirpaise maksaa. Hyvä, että pääsee taas jatkamaan kielen opettelua ja että ennen kaikkea tulee sitä viikoittain käytettyä.

Vuoden alusta alkoi myös verkkokursseina ja itseopiskeluna suoritettava, sivuaineen kokoinen kokonaisuus Itä- ja Kaakkois-Aasian kulttuurista ja historiasta. En ole tuon eteen vielä mitään tehnyt, mutta olisi oikeasti tarkoitus saada siitä sivuaine kasaan. En kyllä tosin ole vielä edes käynyt kysymässä, että onko moinen mahdollista, mutta murehditaan sitä sitten jälkeenpäin. Ei ne opinnot hukkaankaan mene.

Olen myös lukenut vähän mangaa, kuunnellut j-poppia ja katsellut japanilaista draamaa. :)

Kommentit:

22 tammikuuta, 2006 23:40
Blogger Ainu sanoi...

Hyvä Atte, niin sitä pitää!

 
28 tammikuuta, 2006 13:43
Anonymous Anonyymi sanoi...

Japanilaista draamaa oot kahellu, mistäs sie sellaista oot saanu?? :D, vai jostain ihmekanavaltako mollottelet niitä?

 
28 tammikuuta, 2006 18:59
Blogger Ephief sanoi...

Tuoltahan sitä piilosta löytää, ainakin hakusanoilla "Densha Otoko".. ;)

Tarkennettakoon nyt sen verran, että Japanissa sana dorama, eli 'draama' tarkoittaa vain yleisesti televisiosarjaa, ei välttämättä draamaadraamaa. Tuo mainittu 電車男 on käsittääkseni Japanissa melko kuuluisakin, lähinnä komediallinen sarja, vaikka tosin draaman elementtejäkin mukana on. Kunhan nyt saan koko sarjan katsottua, niin kirjoitan siitä sitten tarkemmin.

 
07 helmikuuta, 2006 14:55
Blogger Ainu sanoi...

Oh. Densha Otoko oli hauska!!

 
07 helmikuuta, 2006 14:57
Blogger Ainu sanoi...

tyy tyytty tyy, tyytty tyy, tyytty tyy, tyy tyy tyy, tyytty tyy tyytty tyy

tyy tyyttytyy tyy ty tydyty tyttyy..

 
07 helmikuuta, 2006 22:48
Anonymous Anonyymi sanoi...

Jooo, nyt on imutuksessa vähä jdoramaa ;-), mitäs kaikkia sarjoja oot kahellut?

 

Lähetä kommentti

<< Alkuun