maanantaina, helmikuuta 14, 2005

Taistelu ilmatilasta

Kävin tänään Kilroyn toimistolla kyselemässä lentolippuja Japaniin. Ehkä olen liian myöhään liikkeella, kun tuntui olevan kovinkin kiven alla kaikki paikat. Tietysti perille pääsisi helpostikin ja milloin vain, jos haluaisi maksaa, mutta opiskelijahintaiset liput ovatkin jo toinen juttu.

Vaihtoehtoina pyöriteltiin mm. matkoja Tokioon tai Osakaan, josta olisi voinut jatkaa omin avuin eteenpäin. Olisin varmasti näin tehnytkin, mikäli olisin kelvollinen saamaan Japan Rail Passin, joka on erittäinkin halpa, kaikissa Japanin junissa kelpaava lippu. Minulle on kuitenkin tulossa oleskelulupa statuksella "student", joten en sitä voi hyödyntää.

Hokkaidolle asti olisi siis mielellään lentäen päästävä, sillä muuten voi matkakustannukset yllättävästi pompsahtaa. Viimeisimpänä toteutuskelpoisena ideana on nyt ilmoilla menopaluureitti Helsinki - Amsterdam - Hong Kong - Sapporo. Tämän olisin jo varmaan varannutkin, mikäli Kilroyn järjestelmät vain olisivat yhteistyöhön suostuneet. Tuohon matkaan voi yhdistää muutaman päivän oleskelun Hong Kongissa, mikä ei kuulosta lainkaan hassummalta sekään.

Kaikista optimaalisin ratkaisu olisi kai päästä jotenkin Sapporoon, josta sitten jatkaa junalla Kitamiin. Paluumatkan voisi tehdä vaikka junalla Tokioon tai Osakaan, josta sitten lentäen kotiin. Saa nyt nähdä mitä sieltä lopulta tarjoavat, kunhan systeeminsä kuntoon saavat. (Varausjärjestelmän toimimattomuuden syynä voi kuulemma olla esim. se, että viime viikonloppuna on järjestelmään tehty jotain päivityksiä. Kolme eläköönhuutoa tietotekniikalle!)