lauantaina, huhtikuuta 02, 2005

Tokio, päivä 1

Ensimmäisenä päivänä kiertelin Tokiota vain jalan. En vielä uskaltautunut metroon seikkailemaan. Kulkurajoittui siis hostellin "lähimaastoon", eli ehkä noin viiden kilometrin säteelle.

Lähdin hostellista kävelemään keskusrautatieaseman suuntaan ja törmäsin ensimmäisenä "näkemisen arvoisena" kohteena Keisarin palatsiin (Imperial Palace). Alueelle oli vieläpä vapaapääsy, joten kävelin sisään. Alue on periaatteessa iso puisto, itse palatsista en nähnyt jälkeäkään, mutta tuskinpa keisariperhe turistikohteessa asuisikaan..

Historiallista arvoa alueella toki on, sillä siinä oli Edon (Tokion entinen nimi) ensimmäinen linnake ja kai Shogunin asuinpaikkakin aikoinaan. Ja olihan se kaunis vanhoine rakennuksineen ja vihreine lehtomaisine paikkoineen.

Alueen läpi käveltyäni saavuin Ginzan kaupunginosan liepeille ja menin sinne kiertelemään. Ginzassa on joitain Tokion tunnetuimpia maamerkkejä, kuten Sony Building, joihin olisi päässyt kai sisällekin, mutta enhän minä poloinen moista tajunnut. Tyydyin siis vain kiertelemään ympäriinsä ja ottamaan kuvia.

Nälkä hiipi vähitellen puseroon ja päätin etsiä ruokapaikan. Löysin pieneltä kujalta kolme pientä liikettä, jotka ilmeisestikin tarjosivat ruokaakin, joten menin sisälle yhteen. Löysin ruokalistalta yhden tutun sanan ja tilasin sitä. Jotain ramenia se oli ja ihan hyvältä maistui. Hintakin oli kohtalainen 700 jeniä.

Ruoan jälkeinen raukeus, väsymys ja pimeys pääsivät yllättämään aika pian sen jälkeen ja suuntasin takaisin hostellille. Tarkoituksenani oli kirjoittaa blogiin ja mennä nukkumaan, mutta kun Blogger ei toiminut ja törmäsin huoneessa muihin matkalaisiin, vierähtikin ilta mukavassa seurassa olutta maistellen. Nukkumaan menin joskus keskiyön jälkeen.