maanantaina, maaliskuuta 21, 2005

Valuutanvaihto

Kävin ostamassa Forexista jenejä. Ostin 80 000 jeniä, mikä maksoi 585,75 euroa. Kurssi oli siis 1:136,57.

Vaihdoin noin paljon, koska en tiedä kuinka nopeasti saan japanilaisen pankkitilin ja sinne siirrettyä suomesta rahaa. Luottokorttihan minulla on myös, mutta en tahtoisi laittaa kaikkia menoja luotollekaan, kun siinä on 1000 euron katto.

Kommentit:

21 maaliskuuta, 2005 16:31
Anonymous Anonyymi sanoi...

Varaudu siihen, että valuutanvaihto on hidasta ja hankalaa paikan päällä. Huono vaihtokurssi ja pankin veloittamat kulut eivät myöskään varsinaisesti rohkaise vaihtoruljanssiin :)

 
21 maaliskuuta, 2005 17:45
Blogger Ephief sanoi...

Olen vähän ajatellut, että minun ei varsinaisesti tarvitse vaihtaa rahaa enää Japanissa, vaan maksan joko luottokortilla tai käteisellä. Käteistä nostaisin japanilaiselta pankkitililtä, jonne siirrän rahaa suomesta. Liekö moinen kuinka toimivaa?

 
21 maaliskuuta, 2005 18:34
Anonymous Anonyymi sanoi...

sarudoshi:

(suomalaisella) luottokortilla maksaminen ei ole mitenkään kauhean yleistä japanissa. jopa sapporon suurissa elektroniikkatavarataloissa (bic camera taisi olla) tuli ongelmia suomalaisen visan kanssa. cash is king. visalla käteisen nostaminen tapahtui ainakin asahikawassa seibun (tavarataloketju) spesiaalitiskiltä. ongelmia oli ainakin kielen kanssa :D

suomalaisella visa elektronilla voi nostaa tosin käteistä halpaan hintaan melkein kaikista postin automaateista. aina sen päivän kurssilla. ja niitä postejahan on aika tiheään hokkaidollakin. sitä tekniikkaa minä käytin puolen vuoden reissulla. en hankkinut edes paikallista tiliä.

 
22 maaliskuuta, 2005 01:11
Blogger Ephief sanoi...

Minulla on MasterCard, vaikuttaneeko se sitten kortin toimivuuteen miten? Ja mie kun meinasin jo jättää Visa Electronini kotiin.. :P

Käsittääkseni japanilaisen puhelinliittymän hankkimiseen tarvitsee japanilaisen pankkitilin. Eipä tosin se puhelinliittymäkään mikään elinehto ole.

 
22 maaliskuuta, 2005 10:48
Anonymous Anonyymi sanoi...

Ei se kortin maa vaikuta ainakaan Tokiossa, minulla oli useamman vuoden suomalainen Amex ennenkuin vaihdoin paikalliseen ja suomalainen Visa on vieläkin. Toimivat siellä missä toimivat, periaatteessahan tämä on käteismaa.

Puhelimen saamiseksi ei paikallista tiliä tarvita, mutta yleensä vaativat avaruusolentokorttia. Sinulla kun ei sellaista ole niin voi olla vaikeuksia. Kokeile saada joku koulusta takaajaksi niin homman pitäisi toimia.

Suomesta Japaniin rahan siirtäminen voi olla kallista ja hankalaa, varsinkin jos Japanissa tiliä ei ole ennen kuin tänne lähdet. Kannattanee käydä Suomessa konttorilla asiaa selittämässä ennen kuin lähtee, hommassa on uskomattoman monta kohtaa jossa pankkineiti saattaa kämmätä.

/mek

 

Lähetä kommentti

<< Alkuun