perjantaina, helmikuuta 17, 2006

Vastahan minä itsekin sieltä palasin

Jos ennen vaihtoa japanintunnit tuntuivat vaikeilta, niin nyt ne ovat mukavan leppoisia. Tunneilla käytettävä kielioppi ja sanasto on jo pääosin hallussa. Myös esimerkiksi viime kerralla kotitehtäväksi annettu kirjoitus kotimaasta oli erittäin helppo, sen verran monesti piti Suomea paikallisille siellä kuvailla ja siitä kertoa ihan virallisemmissakin esityksissä. Kirjoitinkin lopulta Japanista.

Tänään oli Masakin, erään Kitamista tänne vaihtoon tulleen, läksiäisbileet. Hän lähtee maanantaina jenkkilän kautta Japaniin. Oli erittäin hienoa kuulla ympärillä aitoa japanilaista puheensorinaa nousevine eeeee-huudahteluineen. Tänne oli taas tuossa vuoden alussa saapunut uusi lasti vaihtareita, joten pienehköön soluasuntoon oli tuppautunut mukava määrä japanilaisia.

Lähden huomenna (erään japanintunneilta tutuksi tulleen tupareiden jälkeen) kahden tänne vielä jäävän kitamilaisen kanssa Itä-Suomeen pienelle maakuntamatkalle. Käymme kalassa (sekä pilkillä että verkoilla), paistamme mahdolliset saaliit nuotiolla, siinä sivussa ehkä makkaraakin, ja käymme saunassa. Oli niin hienoa matkustella Japanin sisällä, että piti tarjota vaihtareillekin mahdollisuus nähdä Suomesta muutakin kuin Tampere ja Helsinki-Vantaan lentokenttä. Yöpaikan pummaamme porukoiden luota.

Kommentit:

18 helmikuuta, 2006 18:21
Anonymous Anonyymi sanoi...

Loistava idis! Siitä tulee hauskaa, onhan Suomi nyt muutakin kuin pelkkää sivistynyttä urbaania kaupunkia...

 
19 helmikuuta, 2006 09:46
Blogger Ainu sanoi...

Vaasassa on kamalasti vinosilmiä. Yksi ainut japanilainen ;)

 

Lähetä kommentti

<< Alkuun