perjantaina, helmikuuta 18, 2005

Tää formaatti ei nyt oikein toimi

Eilen soittivat Kilroylta. Olivat selvittäneet ongelman; kyse oli yhdestä matkan pätkästä, jonka tarjous ei enää ollut voimassa silloin, kun minun olisi pitänyt matkustaa. Olivat nyt sitten selvittäneet vaihtoehtoisen matkustustavan.

Vaihtoehto A: Suora Finnairin lento Helsinki-Tokio. Tokiosta pitäisi sitten päästä omin avuin Kitamiin ja aikanaan takaisin Tokioon.

Vaihtoehto B: Lento Helsingistä Tokion kautta Sapporoon. Sapporosta pitäisi sitten kulkea junalla Kitamiin, mikä ei enää olisi varmaan kovin hankalaa.

Vaihtoehto B olisi noin 600 euroa kalliimpi kuin A. Sen verran olen ottanut selvää, että 600 euroa halvemmallakin Tokiosta Sapporoon pääsisi, esimerkiksi junalla tai Japanin sisäisellä halpalentoyhtiöllä. Kokonaan toinen juttu sitten on esimerkiksi se, että miten tarjouslippuja myönnetään ulkomaalaisille (oleskeluluvalla maassa oleville "ei-vierailijoille") tai mikä lippujen saatavuus sitten perillä on.

Halvimmat tarjousjunaliput maksaisivat noin 6000 jeniä ja halvin lento 10 000 jeniä. Junamatka kestäisi reilun 30 tuntia, sillä pitäisi käyttää paikallisjunia. Lentäminen toki olisi nopeampaa, mutta halpalentoja tarjoavan Air Do:n kotisivuilla on kaikki tieto japaniksi, joten en niitä lukemalla juuri hullua hurskaammaksi tullut. Eri lippuvaihtoehtojakin tuntui olevan kiljoona, enkä tiedä millä ehdoilla mitäkin lippua myydään.

Houkuttaisi kyllä lähteä seikkailemaan omin voimin Tokiosta eteenpäin, mutta samalla takaraivossa jyskyttää vahvana tunne, että eihän siellä voi pärjätä, varsinkaan kun ei edes yksiä nettisivuja ymmärrä. Toisaalta, kuinka vaikeaa se voi olla.

Tänään minulle tuli lasku ja matkasuunnitelma vaihtoehto B:stä. Sen voi kyllä vielä ihan hyvin muuttaa myös vaihtoehto A:ksi. Pitäisi nyt viikonlopun aikana päättää kumman otan tai löytää vielä jokin muu vaihtoehto jostain.

Kommentit:

19 helmikuuta, 2005 07:29
Blogger Lauri sanoi...

Vaihtaisitko bloggerin asetuksista kohdasta "Site Feed" kohdan "Descriptions" asetukselle "Full"? Näin saisin merkintäsi kokonaisuudessaan rss-lukijaani, eikä tarvitsisi lainkaan käydä täällä sivulla lukemassa.

 
20 helmikuuta, 2005 18:11
Blogger Ephief sanoi...

Tuo asetus oli jo entuudestaan päällä, mutta julkaisin blogin kuitenkin uudelleen. Ehkäpä se nyt toimiikin sitten.

 

Lähetä kommentti

<< Alkuun