torstaina, huhtikuuta 28, 2005

Matkoja

Lähden ensi viikolla Okinawalle. Yanan perhe lähtee sinne lomalle (Golden Week) jo tänään, minä ja Mika seurataan perässä torstaina 5. päivä. Takaisin tullaan yhtä matkaa sunnuntaina 8. päivä.

Yanan perhe on tietenkin varannut matkansa jo aikoja sitten, Golden Week kun on yksi Japanin suosituimmista loma-ajoista. En tiedä mistä he sitten saivat kaksi paikkaa lisää, mutta saivat kuitenkin ja tahtoivat tarjota niitä minulle ja Mikalle. Matka kustantaa meille noin 60 000 jeniä (440 euroa), sisältäen menopaluulennot Memanbetsu-Tokio-Okinawa (Memanbetsu on 40 minuutin ajomatkan päässä kitamista sijaitseva lentokenttä ja pieni kaupunki, Yana perheineen asuu siellä) ja yöpymiset perillä.

Okinawalla olisi tarkoitus sitten käydä paikallisissa turistikohteissa, sukeltamassa ja tutustua kai hieman yöelämäänkin. Lopullisia suunnitelmia ei kuitenkaan ole tehty vielä. Aikaakaan ei mitenkään älyttömästi ole, mutta Okinawa kuitenkin on yksi näistä Japanin pakko-nähdä-paikoista.

Okinawalla on tänäänkin 27 astetta lämmintä ja aurinkoista, joten pitäisi kai jostain etsiä aurinkovoidetta. Ja uimahousut.

Toinen eilen varmistunut matka tehdään kuukauden päästä Tokioon. Japanilaiset lentoyhtiöt tarjoavat syntymäpäiväsankareille mahdollisuuden lentää kolmen kaverin kera minkä tahansa välin Japanin sisällä noin 12 000 jenillä. Reissu tulee tehdä korkeintaan viikon päässä syntymäpäivästä (yhteensä aikaa on siis kaksi viikkoa, viikko kummallakin puolen syntymäpäivää) ja matka tulee varata vähintään 28 päivää ennen reissua. Mikan syntymäpäivä on 23.5., joten meille tuli jo melkein kiire varata lentolippuja, mutta sallitun kahden viikon pätkän loppupäästä saimme kuitenkin vielä eilen lennot varattua.

Reissuun lähtee lisäkseni luonnollisesti Mika, Yana sekä Julia. Lähdemme Tokioon keskiviikkona 25.5. ja palaamme maanantaina 30.5. Perillä on siis aikaa olla neljä täyttä päivää ja nyt siihen ajanjaksoon kuuluu sunnuntaikin, joten ehkä näen tällä kertaa hieman loistokkaampia asujakin Harajukun sillalla.. ;)

Matka kustantaa 12 700 jeniä suuntaansa + mahdollinen majoitus, josta ei vielä tässä vaiheessa ole varmuutta. Sekä Yanalla että Julialla on tuttuja Tokiossa, joten on kenties mahdollista yöpyä (ainakin osa öistä) heidän luonaan.

Kolmas suunniteltu matka olisi tarkoitus tehdä sitten minun syntymäpäivän aikohin heinäkuussa. Jostain syystä japanilaiset lentoyhtiöt tarjoavat heinäkuun alkuun syntymäpäivälippujen hintaisia halpislippuja ihan muuten vaan, joten mahdollista matkustusaikaa on silloin hieman enemmän. Matka suuntautuu kenties Osaka-Kioto-akselille.