torstaina, huhtikuuta 21, 2005

Puhelinnumeroni

Ensimmäiset asiat ensimmäiseksi, kuten vieraalla kielellä sanotaan. Puhelinnumeroni on

+819075838512

Muukalaiskorteilla saimme viimein hankittua japanilaiset matkapuhelimet. Täällä matkapuhelimet ja liittymät myydään jotensakin yhdessä. En ole varma saako puhelinta edes ostettua ilman liittymää. Kännykkätekniikkahan täällä on vuosia Suomea edellä, 3G on ollut jo pitkään käytössä. Suomalainen kaksitaajuuspuhelimeni ei edes toimi täällä. (En muuten sitten oikeasti tiedä näistä asioista mitään, että tekniset termit sun muut voi olla vähän hakusessa.. :)

Puhelimeni on aivan perusmalli, joka käyttää CDMA-verkkoa. Mainittavia ominaisuuksia voisivat olla vaikka kamera, värinäyttö, Internet ja sähköposti. Täällä nimittäin ei mitään tekstiviestejä lähetellä, vaan sähköposteja. Lisäksi puhelimeni on söpön keltainen :) Ehkä paras ominaisuus oli kuitenkin sen hinta, puhelin maksoi huimat yhden (1) jenin. Puhelimen ainut miinuspuoli on englanninkielettömyys. Käyttö pitää opetella yrityksen ja erehdyksen kautta.

Liittymätkään eivät ole täysin samanlaisia kuin Suomessa, täällä niistä käytetään sanaa 'plan', suunnitelma. Perusidea liittymissä on, että tietyllä kuukausimaksulla saa puhua tietyn verran, ylimenevästä osasta maksetaan sitten minuuttiveloituksella. Otin vaihtoehdon (tällä sivulla nimellä Komi Komi Call S Plan), jossa maksan pari tuhatta jeniä kuukaudessa (opiskelija-alennus oli 50%). Tuolla hinnalla saan puhua 35 minuuttia, minkä jälkeen maksan 40 jeniä minuutilta. Ei siis mitään tavattoman halpaa lystiä.

Suomessa minulla ei juuri käyttöä puhelimelleni ollut, satunnaisia puheluita ja tekstiviestejä sain tai soitin/lähetin toisinaan. Uskoisin, että täällä tuo kännykkä on näppärin tapa pitää yhteyksiä ihmisiin, sillä irkki ja sähköposti eivät ole aivan yhtä näppärästi käytettävissä.