maanantaina, huhtikuuta 11, 2005

Paino ja ruokavalio

Tänään(kin) on koululla opiskelijoiden terveystarkastuksia. Terveysaseman lähellä oli käytävällä hienoja laitteita, jotka mittasivat kerralla ja automaattisesti painon, pituuden ja rasvaprosentin. Tulokseni ovat karua luettavaa:
  • paino: 99,9 kg
  • pituus: 184,9 cm
  • rasvaprosentti: 32,8%
Painoni on kyllä pudonnut reissua edeltävästä ajasta ja tuokin lukema oli juuri syöneenä ja vaatteet päällä mitattu. Painon lasku johtunee siitä, että Japanissa olen liikkunut (kävellyt) aika paljon ja olen syönyt melko vähän.

Muutamien ensimmäisten päivien aikana söin näin jälkikäteen ajatellen uskomattoman vähän, ehkä yhden aterian (pienempi kuin normaali ateriani Suomessa ja kevyempää ruokaa) päivässä + jotain pientä. Nälkää tai ruokaa ei yksinkertaisesti tullut edes ajateltua, muutakin tekemistä oli ihan tarpeeksi. Nykyään syön pari ateriaa päivässä ja siihen päälle satunnaista naposteltavaa ja mm. limonadia. Hyvin tunnun kuitenkin jaksavan.

Luonnollisesti ruoka on kevyempää täällä kuin Suomessa, mutta toisaalta esimerkiksi friteerattuja juttuja on aika paljon ja muutenkaan rasvaa ei aina säästellä. Uskoisin kuitenkin, että painoni putoaa vielä jonkin verran ihan luonnollisen ruokavalion muutoksen takia ja toivottavasti siitä vielä hieman liikunnan avulla. Ensi viikolla pitäisi alkaa jalkapallonpeluu koululla (toivottavasti kenttä sulaa ja kuivuu ennen sitä) ja ehkäpä lenkilläkin voisi käydä, näkisi vähän tätä kaupunkia.

Kommentit:

11 huhtikuuta, 2005 12:53
Anonymous Anonyymi sanoi...

Hyvähän siun on, kun syöt kalaa ja muita mereneläviä..Mie varmaan kuihtuisin kokoon;)

 

Lähetä kommentti

<< Alkuun