tiistaina, huhtikuuta 19, 2005

Koodausta, urheilua ja yöunien vähyyttä

Maanantain vastaisena yönä en oikein saanut unta, kun asuntolassa oli jälleen uusien asukkaiden tervetuloseremonioita. Kun möykkä viimein joskus puoli kahden maissa hiljeni, ehdin muutaman tunnin nukkuakin, kunnes ennen seitsemää alkoi pihalta kuulua kovaäänisestä puhetta. Joku auto ajeli läheisellä tiellä edes takaisin ja kuulutteli ilmeisesti jotain pirun tärkeätä. Seitsemältä alkoi myös patteri vinkua (patterille saattasi oikeasti voida tehdäkin jotain, pitääpä joskus kysellä). Tervetuloseremoniat muuten alkoivat jo perjantaina ja jatkuvat vielä kolme iltaa. Eilen tosin ei enää huutoja kuulunut, joten ehkä he eivät viikolla sitten saa meluta niin paljoa.

Maanantai meni melko pitkälle Javan merkeissä. Sekin kurssi nimittäin viimein alkoi. Hitaasti, niin kovin hitaasti uutta asiaa opitaan. Tuntuu jotenkin hassulta, että "Hello world!" -ohjelman tekemiseen oli varattu kaksi tuntia aikaa. Pitänee kuitenkin yrittää muistaa, että suurin osa kurssin opiskelijoista ei välttämättä ole koskaan ennen edes koodannut.

Tänään sitten olen pääasiassa urheillut. Ensin lentopalloa (harjoittelimme erilaisia pallotekniikoita), sitten jalkapallon sijalla (kenttä ei vielä ole pelikunnossa) ollutta kuntotreeniä ja kaiken päälle vielä parin kilometrin hölkkä/kävelylenkki. Varsin mukavia pieniä hiekkateitä tuolla peltojen väleissä menee ristiin rastiin. Huomenna on varmaan jalat aika rikki, vaikka olenkin yrittänyt venytellä.

Olen myös aloittamassa pelin tekoa. Jonkinlaisena projektityönä (ei kuitenkaan yhtä iso kuin TTY:llä) täällä tehdään peli Smalltalkilla. On aina mukavaa oppia uutta ohjelmointikieltä, varsinkin, jos ohjelman aihe on mieluisa. Olen jo jonkin aikaa tahtonut tehdä (ainakin) Nokian kännyköissä olevasta Bantumista tietokoneversion, nyt siihen on oiva tilaisuus. Eihän moisen ohjelman tekeminen mikään tavattoman pieni urakka ole, mutta toisaalta, ei ehkä oliokurssin harkkatyötä isompikaan, ainakaan, jos en tee peliin grafiikoita.

Koskapa minun ei oikeastaan tarvitse suorittaa yhtään kurssia täällä Japanissa, niin en aio pelin takia yöunianikaan menettää. Tai no, mitäs menin sanomaan; tällä viikolla meillä (peliä tekevillä eli tämän laboratorion jäsenillä) on joka aamu palaveri klo 8:30, joten yöunet jäävät pakostikin hieman vähemmälle. Ei säännöllisessä heräämisessä kuitenkaan mitään pahaa ole. Perjantaihin mennessä pitäisi tehdä suunnitelma pelistä, siinä olevista luokista ja niiden metodeista ja muuttujista.

Kommentit:

20 huhtikuuta, 2005 11:05
Anonymous Anonyymi sanoi...

Lyhyesti virsi kaunis...

/me loves Bantumi!

 
20 huhtikuuta, 2005 16:52
Anonymous Anonyymi sanoi...

Bantumin pc-versio olisi hieno juttu. Onnea projektiin.

 

Lähetä kommentti

<< Alkuun