tiistaina, huhtikuuta 05, 2005

Ensimmäinen luento

Eilen ei vielä ollut varsinaisesti koulua. Yun kanssa kävimme International Centerissä (yhteensä ainakin viidesti) ja esittäytymässä eri professoreille. Professorit osaavat sentään englantia ja lupasivat tehdä tentit ja harjoitustyöt englanniksi, mikä helpottanee taivaltani kummasti.

Kävimme Yun kanssa myös läpi opinto-opasta eilen. Valitsin lopulta seuraavat kurssit suoritukseen:
  • Japanese I
  • Japanese II
  • Introduction to Computer Programming I (Java)
  • Foundations of Computer Science III (tietoliikenneverkkoja käsittelevä kurssi)
  • Artificial Intelligence I
  • Probability and Mathematical Statistics
  • Chinese
Pari noista kursseista otin sen takia, että jos ne saan käytyä, niin saattaa olla pienet mahdollisuudet, että voisin saada ne hyväksytettyä myös TTY:llä. Java ja tekoäly -kurssit valitsin ihan vain mielenkiinnon takia. Japania pitää tietysti opiskella niin paljon kuin mahdollista ja kiinan kielestä voisi olla apua kanji-merkkien oppimisessa. Ja eiköhän se liene ihan hyödyllinen kieli muutenkin tulevaisuudessa..

Vielä joku urheilukurssikin tuli valittua, mutta eiköhän se mene lähinnä kuntoilun ja hauskanpidon puolelle. Jalkapalloa olisi kai tarkoitus pelata, pitää siis käydä ostamassa lenkkarit (mahtaakohan olla kokoja..).

Tänään oli sitten ensimmäinen luento, tilastomatematiikkaa. Professori oli onneksi tehnyt minulle englanninkieliset versiot luentokalvoista, joten pystyin edes jotenkin seuraamaan luentoa. Puheesta en vielä tajunnut paljoakaan, joitain sanoja sieltä täältä. Tuo ensimmäinen luento taisi kuitenkin olla jonkinlainen motivointi- ja asiaanperehdyttämisluento (loppui ennen luentoajan päättymistä), joten ehkäpä jatkossa matemaattiset kaavat helpottavat asian ymmärtämistä. Ja olenhan minä yrittänyt suorittaa vastaavaa kurssia jo TTY:lläkin, joten muistanen itsekin joitain asioita.

Koulutilat ovat sinällään aika karut, koko rakennuskompleksi vivahtaa hieman venäläiseltä kerrostalolta, mutta tilat ovat kuitenkin toimivat. (Eihän kouluun ole tultukaan viihtymään, vaan oppimaan.) Luokkahuone, jossa luento oli, oli myös varsin karu. Oppilaat istuivat kahdessa "pulpetti"rykelmässä, joiden keskellä kulki käytävä, viisi paikka rinnakkain aina kummallakin puolella, useita riviä peräkkäin. Luokan edessä oli taulu, piirtoheitin ja videotykki. Sinällään mielenkiintoista oli havaita myös, että rivi (luokan takaosassa), jolla istuin sekä yksi rivi kummallakin puolella (edessä ja takana) olivat tyhjiä, kun muualla luokassa ihmiset olivat suurinpiirtein tasaisesti..

Tänään olleen luennon perusteella ei oikein voi vielä sanoa mitään mahdollisesta tulevasta koulumenestyksestäni. Tietysti vielä puheesta menee reilusti suurin osa ohi, mutta varmasti vaihtoajan loppupuolella osaan japaniakin jo sen verran, että pysyn paremmin luennoilla mukana.

Tänään olisi vielä tarkoitus kai mennä syömään jonnekin ravintolaan Mikan (saapui eilen), Yun ja mahdollisesti Yun poikaystävän kanssa. Ja huomenna aamulla taisi olla seuraava luento..