sunnuntaina, huhtikuuta 10, 2005

Kaupoista

(Tämäkin piti kirjoittaa jo aikaisemmin, mutta Blogger ei taas toiminut.. Ja otin hieman kuviakin tähän liittyen.)

Asuntolaa lähinnä oleva kauppa on pieni, lähinnä huoltoaseman kokoinen putiikki, josta tosin saa ihan hyvin peruselintarvikkeita ja alkoholiakin on riittävä valikoima. Hintatasokin on kohtalaisen matala, ei ainakaan hirveästi isommista kaupoista eroa.

Ensimmäisinä päivinä tuli käytyä aika paljon lähimmässä 100 jenin kaupassa, Daisossa. 100 jenin kauppoja on Kitamissakin siellä täällä, useita olen jo nähnyt. 100 jenin kaupat ovat nimensä mukaisia, tavarat maksavat 100 jeniä per kappale/pakkaus (oikeammin 105 jeniä, mutta kuka sitä laskee..), eli noin 75 senttiä. 100 jenillä saa vaikkapa lautasen, kattilan, kukkaruukun, pesuainepullon, 10 paria syömäpuikkoja, 2 pientä tölkkiä kahvia jne. Tavaraa riittää laidasta laitaan ja (vaihto-)opiskelijalle kauppa on paratiisi. Suomessa lähinnä samanlainen kauppa on Tiimari, erona on ehkä se, että Tiimarissa eri hintaisia tuotteita ja 100 jenin kaupan tuotteilla jo tekeekin jotain, ne eivät ole ihan pelkkää krääsää.

Lähin isompi ruokakauppa on Mazi, jonne on matkaa parisen kilometriä. Sieltä olen tähän asti ostanut ruokani, vaikka välttämättä ei olisi tarvinnut, samat kuppinuudelit ja muut valmisruokapakkaukset olisi saanut lähempääkin. Viimeistään sitten, jos joskus alan tekemään oikeasti ruokaa, pitää minun mennä Maziin, sillä sieltä saa vihanneksia, lihaa ja muita raaka-aineita, joita ei lähikaupasta saa. Mazista olen ostanyt myös kahta paikallista erikoislimpparia, joita ei taida Tokiosta juuri saadakaan. Molemmat maistuvat minusta erittäin hyville, paremmille kuin yksikään Suomesta saatava limppari.

Ruoka ei minusta maksa täällä sen enempää kuin Suomessakaan. Tietysti pieniä eroja löytyy niin tuotteista, valikoimasta kuin hinnoistakin, mutta kokonaisuutena maat ovat varsin samalla tasolla. Olut on hieman kalliimpaa kuin Suomessa, mutta toisaalta viskit ja muut viinat ovat halvempia.

Daison lähellä on myös Hard-off, kauppa(ketju), joka myy käytettyä "hardista", esim. tietokoneita, stereoita, pelikonsoleita, CD-, LP-, LD- ja DVD- levyjä jne. Kaupan hauskalta kuulostavan nimen voi purkaa sanoihin "hard", mikä tarkoittaa 'hardwarea' ja "off", mikä tarkoittaa 'alennusta' (esim. 20% off) tai 'halpaa hintaa'. Kitamissa on Hard-offin lisäksi ainakin myös Book-off ja oletettavasti muitakin vastaavalla tavalla nimettyjä kauppoja. Hard-offin CD-hyllyssä on nyt aukko siinä kohdalla, missä ennen oli Ayumi Hamasakin levyt :)

Kuvissa on myös Kitami Dome, pelihalli, joka on täynnä pachinko-koneita. Pachinko on jonkinlainen "uhkapeli", jossa voi rahalla ostaa metallikuulia, laittaa niitä koneeseen ja toivoa, että ne pomppivat tarpeeksi hyvin, jotta voittaa lisää kuulia. Koska Japanissa uhkapelit ovat laissa kiellettyjä, ei mahdollisia voittoja saa rahana, vaan tavaroina, jotka voi sitten toisaalla vaihtaa rahaksi. Kuvissa on vain Star Wars -aiheinen peli, mutta erilaisia pelejä on vaikka kuinka paljon.

Kommentit:

10 huhtikuuta, 2005 17:48
Blogger Stello sanoi...

Aika hyvä halpakauppa, jos n. 75c hinnalla saa toimivia juttuja. Meillä on (Irlannissa) kahden euron kauppoja, joista saa esim. hygieniatuotteita *yms* halvemmalla kuin muista kaupoista, mutta esim. niiden astiat ja muut tuotteet ovat aika krääsämäisiä..

 

Lähetä kommentti

<< Alkuun