torstaina, huhtikuuta 28, 2005

Onsen

Eilen kesken suomen kielen oppitunnin Yanan äiti soitti ja kysyi, että tahtoisimmeko lähteä heidän kanssaan onsenille. Onsen on luonnollinen kuuma lähde, tuliperäisessä Japanissa melko yleinen ilmestys. Kitamista noin puolentoista tunnin ajomatkan päässä, Wakotossa, Teshikagan kaupungissa on onsen, jonne pääsee ilmaiseksi pulahtamaan.

Lähdimme matkaan illalla klo 23. Tiet vuoristossa ovat melko pieniä ja mutkaisia, joten vaikka matka ei tavattoman pitkä olekaan, kuluu aikaa "normaalia" enemmän. Lisätekijän matkaan toivat kaikenmoiset eläimet, mitä täällä Hokkaidollakin on melko runsaasti. Menomatkalla näimme yhden ketun ja ehkä noin 15 kaurista, joiden takia joutui vähän väliä hidastamaan vauhtia entisestään tai jopa pysähtymään kokonaan.

Valokuviakin yritin ottaa (muistin ottaa kameran!), mutta eipä sillä yöllä juuri mitään tee. Tässä on onnistuinein kuva kauriista (kauriin silmät). Harmi ettei mielikuvia pysty (vielä) projisoimaan mitenkään muiden nähtäville, sillä soisin kernaasti teidänkin kokevan sen sadunomaisen, pimeän maiseman ja lähes kesyiltä vaikuttaneet eläimet sen keskellä.

Itse onsen oli ehkä noin amerikkalaisen takapihauima-altaan kokoinen, varsin matala, rikiltä tuoksuva, sameavetinen ja sorapohjainen (arvatenkin tarkoituksella laitettua soraa) lampi. Onseneilla sanotaan olevan terveyttä edistäviä vaikutuksia ja nyt tiedän miksi. Vedessä lilluminen oli kenties rentouttavinta touhua mitä tiedän.

Välillä saattoi käydä pulahtamassa viereisessä järvessä, jossa on vielä varsin kylmää vettä. Näiden kahden eri vesielementin yhdistelmä alkaa kolkutella jo sauna-avanto-parin tunnekokemuksia ja ehkä yhdistetynä ympäröineeseen luontoon (josta pimeydestä huolimatta näki jotain, varsinkin vuoret) menee siitä jopa ohikin.

Ollessamme poistumassa paikalle tuli vielä lauma (vai käytetäänkö sanaa 'parvi' myös isoista linnuista?) joutsenia meitä tervehtimään ja paluumatkalla näimme jälleen reilut kymmenen kaurista ja yhden ketun. Viimein klo 3 olimme takaisin kämpillä.

Tänään on jotenkin tuntunut siltä, että normaalia lyhyempi yöuni ei ole vaikuttanut yhtä voimakkaasti kuin kenties ilman onsenia olisi. Vaan kuinkas suuri osa lääkkeiden vaikutuksesta onkaan psykologista? Sama kai se, kunhan toimii.

Kommentit:

28 huhtikuuta, 2005 09:58
Anonymous Anonyymi sanoi...

sarudoshi:

onsen ja sento... täytyy olla suomalainen että voi TODELLA arvostaa näitä hienoja keksintöjä.

http://media.ulapland.fi/~juha/images/japanin_kosketus.jpg

 
28 huhtikuuta, 2005 20:44
Anonymous Anonyymi sanoi...

Nuo kauriin silmät on oikeesti loistavat! Melkein voin kuvitella kuinka tuo kauris kauniisti askelti tien poskessa :P

Hauskaa vappua muuten siulle... :)

 
28 huhtikuuta, 2005 23:50
Blogger Stello sanoi...

Hih, mainio kuva...

Kokeilin uteliaisuuttani hillitöntä vaalennusta:

http://www.brayforum.com/miscpics/vaalennettukauris.jpg

 
29 huhtikuuta, 2005 08:50
Blogger Ephief sanoi...

Ainiin, teillä on se joku wappu siellä. Hyvää semmosta vaan takaisin :)

Ehkä muistakin kuvista olisi moisia kuvia saanut aikaiseksi, mutta ei minulla tässä koneella ole mitään kunnollista kuvankäsittelyohjelmaa edes. Ja nyt ne "täysin" mustat kuvat ovat jo bittitaivaassa. Kiitos kuitenkin tuosta :)

 
29 huhtikuuta, 2005 20:07
Anonymous Anonyymi sanoi...

Hii! Tosta kauriin kuvasta oli tosi iso ilo meidänkin perheelle. Luin tekstin ja näytin kuvan.. Tsädää! Yllättynyt nauru täytti huoneen. Tänään tein saman tuolla vaalennetulla kuvalla. Ensin musta kuva ja sitten vaalennettu. 5 vuotias pikkuneitimme naureskeli huvittuneena äitin leikeille.

Hauskaa Vappua! Nostamme sinulle täällä maljan illan hämärtyessä.
Eikös siellä muuten juhlittu tänään sitä "Vihreää päivää"
LC

p.s. Kylppärin lattiaremontti on viimein ohi. Pääsemme Saunaan ekaa kertaa kuukauteen. YES!!!!!
Taitaa suomalainen sauna olla Japanissa harvinaista herkkua. Nautimme siis siitä täällä niin kauan kuin voimme :) :) :) :)

 
30 huhtikuuta, 2005 11:26
Blogger Ephief sanoi...

Minä en ainakaan eilen huomannut minkäänlaista "juhlintaa". Ei täällä juhlapyhiä silleen juhlita, vaan nautitaan vaan vapaasta.

 

Lähetä kommentti

<< Alkuun