sunnuntaina, toukokuuta 22, 2005

Hanami

Lauantaina minun ja Mikan laboratoriot järjestivät yhteisen hanamin eli kirsikankukkienkatselutapahtuman. Koko tapahtuma on tietenkin vain tekosyy järjestää pileet.

Perinteiseen tapaan hanami pidetään ulkosalla, joskus jopa kirsikkapuiden katveessa. Paikalle roudataan grillejä, ruokaa ja juomaa osallistujien lukumäärän mukaan, yleensä riittävästi. Sitten paistetaan lihaa (ja ehkä satunnaisia vihanneksiakin, sipuli ainakin on erittäin hyvää) grillissä, juodaan alkoholipitoisia juomia, jutellaan ja pidetään hauskaa.

Meidän hanami alkoi oikein kauniissa säässä. Grillien ja auringon hohkatessa oli jopa kuuma. Ensimmäinen pieni sadekuuro ei vielä haitannut, mutta toisen, hieman pidempään kestäneen kuuron aikana päätimme siirtyä tietotekniikan osaston rakennuksen lipan alle suojaan.

Ruokaa riitti kaikille, myös hieman myöhemmin mukaan saapuneille. Juomien loppuessa joskus yhdeksän aikaan ruvettiin sitten lopettelemaan ja raivaamaan tavaroita. Jatkojakaan ei oikein ilmaantunut, joten piti lähteä kotiin. Asunnolla olin reilusti ennen kymmentä.

Kommentit:

22 toukokuuta, 2005 19:50
Blogger Ainu sanoi...

Sait varmaan ihania kirsikankukkakuvia!! Ah.

 
24 toukokuuta, 2005 12:49
Blogger Ephief sanoi...

Siellähän ne ovat, kuvagalleriassa. En vain mitään taaskaan jaksanut asiasta mainita.

Pitäisi kai ottaa nyt joku tiukka linja asian suhteen, joko ilmoittaa uusista kuvista, tai sitten ei.

 
10 kesäkuuta, 2005 09:15
Anonymous Anonyymi sanoi...

Yleensä yakinikut ulkosalla ovat olleet ohi parissa tunnissa, kokonaisuudessaan nämä kestivät noin yhdeksän tuntia. En tiedä muistaako Atte, mutta loppupuolella ruoka loppui tyystin, grillattiin tähteiksi jäänyttä sipulia sellaisenaan tuntikausia.

Paikalta lähti opiskelijoita päivän mittaan hiljaiseen tahtiin, mutta myös vahvistuksia saapui. Illan lopulla juotiin Harada-sensein tarjoamaa kallista Japanilaista pirtua, alkoholipitoisuus oli jossain 80% paikkeilla muistaakseni. Itse muistan jutelleeni erään varsin juopuneen matematiikan professorin kanssa tuttavallisesti kanjien merkityksistä.. todisteena on muistikirjassa muutamat sensein raapustamat kanjit joita voi kuvata englannin sanalla "incomprehensible" =P

Hauska päivä oli.

 
10 kesäkuuta, 2005 11:43
Blogger Ephief sanoi...

Minä pidän sipulista, joten en laskenut ruoan loppuneen ennen kuin sipulitkin olivat loppuneet.

 

Lähetä kommentti

<< Alkuun