keskiviikkona, toukokuuta 18, 2005

Uimahalli

Alkuillasta kävimme Julian kanssa läheisessä uimahallissa. Vaan miksi edes toivoin, että japanilainen uimahalli olisi samanlainen kuin suomalainen..

Sisään astuessa jätetään kengät eteiseen. OK, tämähän on jo tuttua, ei mitään uutta tai ihmeellistä. Sisäänpääsymaksu (opiskelijalta 50 jeniä) maksetaan automaattiin, josta saatu lippu viedään tiskille. No, en osannut odottaa moista käytäntöä uimahallissa, mutta automaatin nähtyäni tajusin kyllä toimintaperiaatteen, on sentään sen verran yleistä sekin täällä. Vaatteetkin sain ihan asiallisesti pukuhuoneen lokerikkoon aseteltua.

Mutta sitten, missä ovat suihkut? Pukuhuoneen oven vieressä on vain ovet jonnekin saunan näköiseen tilaan ja vessaan. Käytävällä on opasteet altaalle. Hetken aikaa palloiltuani uskaltaudun altaiden suuntaan - ja siellähän ne, mutkan takana käytävällä. Koko uimahallin ainoat suihkut ovat yhteiskäyttöiset suihkut matkalla altaille tai sieltä pois. Asiasta kysyttyäni selvisi myös, että suihkuja ei ole tarkoitettu käytettäväksi varsinaisesti pesemiseen ts. saippuan käyttö ei oikein ole suotavaa. Onneksi sentään olin, toisen asiakkaan esimerkkiä seuraten, laittanut pukuhuoneessa uimahousut jalkaan ennen kuin aloin suihkuja etsiä..

Jonkin aikaa altaalla polskuteltuamme päätimme etsiytyä saunan kautta pois. Miehille ja naisille oli omat lämpimät huoneet. Saunoiksi niitä ei nimittäin oikein voi hyvällä tahdollakaan kutsua, sillä huoneissa ei ollut mitään kiukaaseen viittaavaakaan, eikä lämpötilakaan varmaan 60 astetta korkeampi ollut.

Ai niin, ja altaille ei saanut mennä ilman uimalakkia. En olekaan ennen yrittänyt tunkea tätä hiuspehkoani kokonaan päänmyötäiseen hattuun..

Kaikista eroavaisuuksista ja näennäisistä vastoinkäymisistä huolimatta uimahallikokemus oli varsin mukava ja jopa rentouttava. Halvan hinnan ja läheisen sijainnin ansiosta tulee siellä käytyä varmaan useamminkin.

Kommentit:

19 toukokuuta, 2005 01:27
Anonymous Anonyymi sanoi...

Koetan kuvitella siulle sellasen uimamyssyn... hmmm... oliko se etes vaaleanpun...sininen?

Kaikkeen sitä törmääkin reissuilla... eivät osaa edes uimahallissa olla kuin normaalit ihmiset... mietipä millasen shokin japanilaiset saa meidän uimahallissa... sauna ja karvasia alastomia miehiä peseytymässä hallin suihkuissa :S

 
20 toukokuuta, 2005 09:03
Blogger Ephief sanoi...

Musta se myssy oli, ja taatusti päässäni ruma.

Totta, kulttuurishokki on molemminsuuntainen ilmiö.

 
20 toukokuuta, 2005 11:58
Anonymous Anonyymi sanoi...

Hmm, käymäni Tokion uimahallit ovat kyllä saunan puuttumista lukuunottamatta samanlaisia kuin Suomessakin. No tietty uimalakki on pakollinen ja joka tunti allas menee kiinni viideksi minuutiksi puhdistamista varten, mutta ei nyt takerruta pikkuseikkoihin ;-).

/mek

 

Lähetä kommentti

<< Alkuun