tiistaina, toukokuuta 24, 2005

Kotibileet

Julia ja Li järjestivät sunnuntaina pienet pippalot. Paikalla olivat, minun ja Mikan lisäksi, kolme korealaista, kolme japanilaista ja egyptiläinen pariskunta. Kaikkiaan kymmenisen henkeä siis.

Julia ja Li olivat valmistaneet pannukakkuja, sekä makeita (makeilla pavuilla täytettyjä) että suolaisia (ainakin sieniä niissä oli) ja minua varten oli jopa tehty maidottomia versioita. Japanilaiset ja korealaiset päättivät kivi-paperi-saksilla(*), että japanilaiset kustantavat kaikille pari olutta ja hieman purtavaa.

Kommunikaatio tapahtui milloin japaniksi ja milloin englanniksi, vitsejä väännettiin, hämmästeltiin muiden kielien omituisia sano(nto)ja ja lopulta, kellon kivuttua keskiyön yli, laulettiin onnittelulaulut Mikalle ja Lille, joilla molemmilla on syntymäpäivä 23.5. Kaikki lauloivat laulun omalla äidinkielellään.

Ilta oli kaikkiaan oikein mukava.

(*) Kivi-paperi-sakset, eli janken(po), on Japanissa hyvin yleisesti käytetty keino ratkaista voittaja (tai häviäjä). Kohteilaisuuden ja toiselle minkäänlaisen vaivan tuottamisen välttelyn takia puhumalla ei aina pystytä kaikkea sopimaan. Kivi-paperi-sakset sopii ilmeisesti myös useamman henkilön samanaikaiseen pelaamiseen, mutta en ole vielä keksinyt, että miten moisessa pelissä voittaja(t) löydetään. Esimerkiksi liikuntatuntien jalkapallojoukkueemme kapteeni valittiin kivi-paperi-saksilla.

Kommentit:

24 toukokuuta, 2005 20:48
Anonymous Anonyymi sanoi...

Ei ne japanilaiset ja korealaiset voinu maksaa juttuja puokkiin? Oisivat välttyneet tuommoselta karmivalta kaksintaistelulta kuin kivi-sakset-paperi... blondi täällä vaan pohtii taas syntyjä syviä...

 
10 kesäkuuta, 2005 09:24
Anonymous Anonyymi sanoi...

Atte unohti mainita, että syntäpäivämme (minun ja Li:n) eivät ole pelkästään samana päivänä, mutta myös samana vuonna =o

Tunsin itseni vanhaksi 18 vuotiaana, ja nyt olen jo 22.. Uaah.

 

Lähetä kommentti

<< Alkuun