maanantaina, toukokuuta 02, 2005

Viikonloppuilua

Lauantaina juhlistin vappua katsomalla Angelia ja juomalla muutaman oluen. Oikeastaan en kyllä edes juhlistanut vappua, sillä koko juhla ei mielessäni oikeastaan käynyt. Ei täällä tule niin mietittyä suomalaisia juhlapyhiä, kun paikallisiakin on tarjolla. Vietin vain normaalia lomalauantain iltaa.

Sunnuntaina kävin keskustassa ostamassa uimashortsit Big Look -nimisestä liikkeestä. Kyseisen liikkeen tuotteet on tarkoitettu isoille ihmisille, mutta koska minulle ei isoin normaali japanilainen koko (LL) mahdu, joudun ehkä jatkossakin turvautumaan mainitun liikkeen valikoimaan. Liikkeessä oli vaatteita kokoluokassa 3L-7L, minulle sopivin koko tuntuu olevan 3L, onneksi.

Kenkiä olen tähän asti löytänyt melko helposti (kokoni on 28-29 (senttimetriä), mikä on kyllä iso koko japanilaiselle, mutta ainakin lenkkareita on hyvinkin tarjolla tuon kokoisina), mutta LL-kokoa isompia vaatteita ei ole normaaleissa kaupoissa ollenkaan, tai sitten niitä ei vain pidetä esillä. En ole tosin vielä mitenkään täysipainoisesti vaatteita etsinytkään, joten en osaa sanoa oikeasti, että kuinka helppoa on löytää kokoiselleni vaatteita täällä.

Maksoimme myös Tokio-reissun lentoliput samalla reissulla. Ilmeisesti automaatilla maksaessa saa jonkinlaisen alennuksen, sillä lentolipuille tuli lopulta hintaa 24700 jeniä/henkilö. Säästö se on pienikin säätö, varsinkin kalliissa maassa ollessa.

Maksoimme liput 7-Elevenissä. 7-Eleven on jenkkiläinen elintarvikeliikeketju, jolla on Japanissa enemmän liikkeitä kuin Yhdysvalloissa. Liikkeet tuntuvat vieläpä olevan auki ympäri vuorokauden. Jokaisessa liikkeessa on monitoimiautomaatti, jonka avulla voi esimerkiksi ladata rahaa puhelinkortille tai maksaa lentolippuja. Automaattiin syötetään varauksen tiedot, se tulostaa lapun, jonka kanssa sitten marssitaan kassalle ja suoritetaan maksu. 7-Eleven on tehnyt sopimuksia aika monen eri yhtiön kanssa, joten 7-Elevenissä voi suorittaa monenlaisia maksuja, jotka esimerkiksi Suomessa tulisi käydä maksamassa (netti)pankissa. Toisaalta myös esimerkiksi käyttämämme JAL on tehnyt sopimuksia muidenkin vastaavien firmojen kanssa, joten JAL:n matkoja pystyy maksamaan monessa eri paikassa.

Katsoimme alkuillasta hieman televisiota kerhohuoneella ja lähdimme sitten palauttamaan Julialle lippujen hintojen erotusta. Keskustelu alkoi heti luistaa ja aika pian Julia kaivoi esille puolalaista Zubrówka-vodkaa sisältäneen juomapäällysteen. Omenamehun kanssa nautittuna Zubrówka on oikein herkullista. Aamuyön tunneilla huomasimme pullon olevan tyhjän, mutta päätimme silti käydä läpi muutamia kanji-merkkejä Julian kanji-kirjasta. En tiedä kuinka paljon läpikäydyistä merkeistä jäi mieleen, mutta kivaa kuitenkin oli. Neljän jälkeen pääsimme takaisin asuntolalle ja nukkumaan.