sunnuntai, kesäkuuta 05, 2005

Tokio, Yoyogi Park

Sunnuntai on "the päivä" käydä Harajukussa, joka sattuu olemaan olemaan hyvinkin lähellä hostelliamme. Hostellin ja Harajukun välissä on Yoyogi-puisto ja siellä Meiji Jingu Shrine, joten luonnollinen siirtymisreitti Harajukuun mentäessä kulkee puiston läpi.

Mika oli jo edellisenä iltana tuntenut olonsa huonoksi ja kuumeiseksi ja aamulla hän päätti jäädä, erikoisluvan kysyttyään, nukkumaan päiväksi huoneeseensa. Li oli jo aamuviideltä lähtenyt sinne yliopistolleen, joten kiersimme päivän Julian kanssa kahdestaan.

Yoyogi-puiston Meiji Jingu -osassa olin jo aikaisemmin käynyt, mutta kuten Keisarillisen palatsin puistonkin tapauksessa, olin kokonaan jättänyt käymättä puolet puistosta. Yoyogi-puiston toinen puolisko oli "normaalia" puistoa, jossa ihmiset istuivat tai, useammin, pelasivat jotain peliä kavereidensa kanssa ja nauttivat sunnuntain auringonpaisteesta.

Meiji Jingun temppelille saavuttuamme minulta loppui kameran paristoista virta, joten kuvaaminen jäi osaltani hieman vähemmälle. Temppelin alueella oli joku seremonia käynnissä tai juuri alkamassa, luullakseni hääseremonia, mutta emme jääneet sitä sen kummemmin ihastelemaan. Alueen pohjoisosan museossa sen sijaan kävimme.

Vuoden 1869 Meiji-restauraatiosta alkanut Meiji-aikakausi muutti Japanin eristyneestä ja takapajuisesta valtiosta nykyajan suurvaltioksi. Muutokset ja edistysaskeleet ovat pääasiassa Meiji-keisari Mutsuhiton ansiota, ainakin hänelle omistetun museon mukaan. Valitettavasti museo oli vain kovin pieni ja tylsä, joten emme siellä kovin kauaa viihtyneet.

Tarvitsin paristot kameraan ja se nälkäkin alkoi taas kummitella, joten lähdimme Harajukuun.

Kommentit:

05 kesäkuuta, 2005 21:32
Anonymous Anonyymi sanoi...

Pakko kysyä tätä... kun Mika jäi sinne hostellille päiväksi niin selvisikö miksi siellä ei normaalisti saa olla päiväsaikaan? Mie uskon edelleen johonkin sivubisneekseen x)

 
06 kesäkuuta, 2005 14:08
Blogger Ephief sanoi...

Eipä heiltä mitään virallista selitystä asiaan saatu (eipä taidettu kyllä kysyäkään).

Itse luulen, että se on jonkinlainen siivousta helpottava juttu, mutta se teoria kaatuu aika nopeasti siihen tosiasiaan, että ainakaan minun huoneessa ei poissa ollessani tehty minkäänlaista siivousta tai muutakaan vastaavaa.

Ehkä kuitenkin aika moni hostellin asukeista on siellä vain yhden yön. En tiedä.

 
10 kesäkuuta, 2005 10:06
Anonymous Anonyymi sanoi...

Valitettavasti ei minullekaan selvinnyt. Ensimmäisen päivän hinta-episodin jälkeen odotin vastaan vänkäystä ja loputonta väittelyä aiheesta, mutta receptionin ukko vain kysyi huoneen numeron ja myönsi luvan saman tien.

Käytännössä nukuinkin sen koko ajan yhdeksästä viiteen. Tänä aikana taisivat siivota yleisiä paikkoja.

Eräs toinen mahdollinen syy on säästö receptionin palkkakustannuksissa. Kun paikalla ei ole ketään, ei tarvitse kenenkään myös tarvitse päivystää.

 

Lähetä kommentti

<< Alkuun