torstaina, kesäkuuta 30, 2005

Koivuhalolla takavasemmalta, osa 3

No niinhän siinä taas kävi. Kävimme keilaamassa Mikan ja Julian kanssa ja päätimme käydä yksillä vielä ennen kotiinpaluuta.

Astuimme sisään Pub Blue Spotiin, istuimme tiskille ja tilasimme oluet. Ensimmäisen meille ilmaisen illan tarjonnut herrasmies oli jälleen baarissa ja tarjosi viskit. Sitten Shimizu-san tuli ja siinä sitä taas oltiin.

Ensin menimme seinän takana olleeseen Pub Wistariaan. Samantyyppinen pubi kuin Blue Spotkin, mutta pienempi, eikä pöytiä, pelkkä baaritiski. Rupattelimme taas niitä näitä, sekä keskenämme, että baarimikkojen ja muiden asiakkaiden kanssa.

Sitten siirryimme paria kerrosta ylemmäs, Pub 324:ään. Pubin omistaa 37-vuotias Tanaka-san. Valistimme japanilaisia Euroopan maantiedolla katselimme sivusilmällä jalkapalloa televisiosta. Ilta oli venähtänyt huomattavasti aiottua pidemmäksi jo kolmen maissa, kun Julia päätti viimein lähteä kotiin. Hänellä oli aamulla japanin luennot. Shimizu-sankin luovutti jossain vaiheessa, mutta me muut jatkoimme baarin sulkeutumiseen asti.

Tanaka-san jätti baarimikon hoitamaan sulkemistoimenpiteet ja kutsui meidät seuraansa seuraavaan paikkaan. Seuraamme liittyi myös Ayu-niminen nainen, joka oli saapunut baariin hostess-töidensä loputtua.

Matkalla lopulliseen päämääräämme törmäsimme kadulla joihinkin japanilaisten tuttuihin, jotka kutsuivat meidät yksityisbileisiinsä. Istuimme sitten lyhyen hetken heidän seurassaan ja huomassaan, ennen kuin jatkoimme kohteena olleeseen karaokebaariin.

Baari oli jotensakin suomalaistyylinen baari, jossa oli tiski, pari pöytää ja karaoke-laitteisto. Tällä kertaa emme siis laulaneetkaan vain kavereiden kesken, vaan riitasoinnut sulostuttivat koko baarin asiakaskuntaa. Pari laulua minäkin lauloin, yleensä yhteislauluna jonkun toisen kanssa. Ayu-san ihastutti meitä (tai ainakin minua) laulamalla useita Ayumi Hamasakin kappaleita.

Kun viimein tajusin pilkkineeni jo hetken aikaa pöydän ääressä, päätin poistua paikalta asuntolalle nukkumaan oikeasti. Jätin Mikan vielä baariin, sillä hänellä tuntui energiaa edelleen olleen.

Olin jo polkemassa ensimmäistä korttelinväliä kohti asuntolaa, kun tiedostin nälän. Nälän tunteen karkoittamisen lisäksi ruoka myös auttaisi toipuman seuraavan päivän krapulasta huomattavasti nopeammin, joten päätin etsiä jostain jotain syötävää. Kokeilin ensimmäisenä mieleeni tulleena vaihtoehtona Mos Burgeria, vaikka tiesinkin sen olevan arkipäivisin auki vain jonnekin aamuyöhön asti, viikonloppuisin se kun on auki koko yön.

Kun Mos Burger sitten olikin auki, tajusin viimein vilkaista kelloani. Kello oli hieman yli kahdeksan. Kellonaika selitti myös sen, miksi olin niin väsynyt ja hieman jopa pilkkinyt baarissa. Söin oikein maukkaan hampurilaisaterian friteerattuine pihveineen ja sipulirenkaineen ja lähdin oikeasti kohti asuntolaa.

Mika oli myös jo kotimatkalla, hyvästelemässä viimeisiä illan aikana tutuiksi tulleita henkilöitä. Yhdessä poljimme asuntolalle. Kummasti aamuluennoille suuntaavat asuntolan asukkaat naureskelivat kahdelle hyvin väsyneelle ja humalaiselle, baarista kello 8:30 palaavalle, suomalaiselle.

Mitähän tähän nyt sitten vielä voisi sanoa. Kolmannellakin kerralla Pub Blue Spotin ovesta sisään astuttamme olemme löytäneet itsemme seuraavana aamuna huomattavasti päihtyneemmässä olotilassa ja mitään siitä maksamatta. Tai ei tuo nyt ihan pidä paikkaansa, sillä tällä kertaa maksoimme Blue Spotissa juomamme juomat, hintaa kertyi meille kolmelle yhteensä huimat 2600 jeniä.

Juomien lisäksi saimme isänniltämme (sekä Shimizu-sanilta että Tanaka-sanilta) kutsut yakiniku-aterialle joku kerta. Eihän meillä ole mitään keinoa maksaa takaisin edes näitä jo saatuja tarjoiluita. Melkein hävettää käyttää näinkin röyhkeästi japanilaista vieraanvaraisuutta hyväkseen.

Kommentit:

30 kesäkuuta, 2005 21:51
Anonymous Anonyymi sanoi...

Heitäppä yks noita koivuhalkoja tännekin päin, jookos?

Toiset täällä istuu akvaariossa 8 tuntia per päivä tylsistymässä oman hymynsä kanssa ja toiset lipittää jotain viskejä ilmatteeks... reilu peli ranualla... lapset kaato bussin ja bussikuski söi lasten eväät... Mie oon vähän väsy x)

Haleja sinnepäin, en oo ehtiny kamalasti olla koneella niihin aikoihin ku sie yleensä oot mesessä...

 
30 kesäkuuta, 2005 22:56
Blogger Ainu sanoi...

Lataan parhaillani Ayumi Hamasakia.
Rupes nääs kiinnostaa!

No..
Tässä minä AINO olen:

Jalan kokoni 21-22 cm
Pituuteni n. 160-163 cm
Painoni 58 kg (niin kuin tätä tarvittaisiin).

Minulle ei sovi: valkoinen, vaaleanpunainen, epäselvät värit, vaalea- ja punavioletti (violetihtava punainen), keltainen.

Kannattaa luottaa: perusvärit, turkoosi... vaalea sininen ja vihreä.

Tumma ruskea sopii. Se on kuitenkin hyvin arkinen väri ja luultavasti en kimonoani ihan arkisesti käyttäisi. Obissa voi olla mitä tahansa väriä. Kunhan luo sen tosi chicin japanilaisen kontrastin kimonon ja obin välille!

NYT olen keräänyt kaikki tiedot tähän.. KIITOS TAAS vaivannäöstäsi (se palkitaan!). ANTEEKSI järjetön toisto.

Ota sitten Kiotossa Gionin geikoista kuvia! Niiltä saa myös käyntikortteja jos uskaltaa pyytää.. (Ainakin kun luin Geishan muistelmia tässänäin, se fiktiivinen geiko kantoi niitä mukanaan).

Maikoilla on punainen aluskimono ja okobokengät (korkeat) ja värikkäät ja hienot asut. Nätimpiä vissiin!

Nauti matkasta. Nyt en pukahda kimonosta enää mitään. Miten maksan sinulle ja MILLOIN maksan sinulle?

 
01 heinäkuuta, 2005 01:33
Blogger Ainu sanoi...

Pinni on kai kanzashi,
noh mikä tahansa tukkalaite kelpaisi (jos niillä on lähellä aksesariis)

Jos ei pinniä niin vaikka pussukka;)

Mitä tahansa keksit: MAKSAN

Olen rikas

 
04 heinäkuuta, 2005 15:58
Anonymous Anonyymi sanoi...

Hei, tuli vain mieleen kun harrastat tuota viskin ottamista niin saatko siitä mahtavia krapuloita?

 
04 heinäkuuta, 2005 17:25
Blogger Ephief sanoi...

Saa halutessaan. Mutta minä en ole huomannut varsinaisia eroja eri alkoholijuomien välillä, eikä minulle ole koskaan ollut tämä ns. "sekäkäyttö" mikään ongelma.

 
06 heinäkuuta, 2005 13:39
Anonymous Anonyymi sanoi...

Juu, oli kyllä taas ihme ilta. Kerronpa pari juttua lisää:

Toisessa katutason baarissa Shimizu-san tarjosi meille Armenialaista brandya. Hintaa en uskalla arvailla. "Nonde nonde!" Kajahteli Shimizun suunnalta aina välistä, ja niinpä joimme.

324:ssä Shimizu pyysi meidät illalliselle myöhempänä ajankohta ja lupasi tarjota sillä kerralla viiniä. Edelleen, Shimizun lähdettyä hänen viskipullonsa jäi meidän käyttöömme, ja baarimikko sitä kaatelikin raskaalla kädellä. Myös konjakkia samainen baarimikko kaateli lasin puoliväliin asti..

Tanaka-san näyttää ehkä 10 vuotta nuoremmalta kun ikäisensä.. Aika ihmemies, varsinkin kun väittää juovansa joka päivä vuoden ympäri.

Yksityisbileissä oli mielenkiintoinen meno. Mahanpohjassa jo tuntui kurjalta, mutta japanilaisten kehoituksesta oli sentään juotava muutamat oluet, joista kaksi pohjanmaan kautta. Lisäksi eräs bileiden asiakkaista sai päähänsä kokeilla onko länsimaalaisten Japanissa kuuluisa miehuus maineensa veroinen. Olihan se, "maketa!" huusi kyseinen parikymppisen oloinen kaveri kokeiltuaan vaivihkaa Atten haaroja. Ihme porukkaa.

Viimeisessä baarissa oltiin jo hämärän rajamailla. Muistan yrittäneeni laulaa karaokea japaniksi, perin säälittävin tuloksin =P Baari oli onneksi pienehkö, noin 6-7 asiakasta yhteensä. Lisäksi olin lopulta liian kännissä ja väsynyt ymmärtääkseni, mitä ympärillä tapahtui: luulen että Ayu yritti vihjailla minulle aika suorinkin sanankääntein. Harmin paikka =P Atten lähdettyä jäin baaritiskille notkumaan, ja vieressäni istunutta juopunutta lentopallovalmentajaa pyydettiin lähtemään. Tämä aiheutti ketjureaktion, jonka seurauksena lähdin itsekin.

Kyllä noin hauskasta illasta/yöstä/aamusta maksaisin baareissa täyden hinnan, mutta kun kerran japanilaiset haluavat tarjota niin mikäs siinä.. =)

 

Lähetä kommentti

<< Alkuun