keskiviikkona, kesäkuuta 15, 2005

Sivuilta siistitty

Uskaltauduin sitten viimein sinne parturiin. Pyysin vain leikkaamaan lyhyeksi jättäen hiukset päältä hieman pidemmäksi kuin sivuilta.

Koko operaation oli helposti siistein leikkaus, mitä olen ikinä saanut. Minulla ei varmasti ole yhtään ylimääräistä tai liian pitkää suortuvaa päässäni. Enkä edes voihkaissut, kun ensimmäinen tuppo pitkiä hiuksia putosi maahan.

Hiustenleikkuun jälkeen parturi kysyi tahtoisinko hiustenpesun ja parranajonkin samalla. Suostuin.

Hiukset pestiin kolmella shampoolla (viimeinen aine saattoi tosin olla myös hoitoainetta), samalla päänahkaa hieroen. Sitten pää kuivattiin ja hiuksiin/päänahkaan hierottiin jotain, mahdollisesti hoitoainetta. Myös hartioitani murjaistiin pari kertaa ja vaikka en tavallisesti hieronnasta pidäkään, täytyy myöntää, että kyseinen päänahan käsittely oli erittäin rentouttavaa.

Parranajoa varten tuoli käännettin vaakatasoon, leukaan laitettiin partavaahtoa ja sen päälle lämmin pyyhe. Onneksi pyyhe laitettiin, sillä parturintäti olisi saattanut hämmästyä virneestäni, joka syntyi, kun hän alkoi ajamaan karvoja otsastani. Otsani (ja silmäkulmani) siistittyään hän ajoi partani. Kahdesti. Eikä unohtanut ajaa karvoja korvistanikaan. Moinen käytäntö on täällä kuulemma ihan tavallista miehille.

Sitten hieman partavettä leukaan ja takaisin istuma-asentoon. Luulin tässä vaiheessa, että homma olisi jo ohi, mutta ei, parturi päätti vielä hieman siistiä hiuksiani. Ilmeisesti siellä vielä joku haiven oli hieman vinossa.

Kaikkinensa näyttää pääni nyt hyvin siistiltä. En tiedä kuinka hyvältä, mutta ainakin siistiltä. Koko touhu maksoi 2200 jeniä.

Suomessa kaulalle laitettavan vessapaperin sijasta täällä muuten käytettiin pyyhettä, joka toimi tehtävässään huomattavasti paremmin. Vaatteissani tuskin on yhtään irtohiusta kutittamassa. Jos joskus perustan parturiliikkeen, otan kyllä tuon tavan käyttöön.

Kuvia saatte sitten joskus.. :)

Kommentit:

15 kesäkuuta, 2005 09:36
Blogger /mek sanoi...

Yritätkö väittää etteivät leikanneet nenäkarvoja lainkaan? Kummallista osaamattomuutta siellä pohjoisessa.

 
16 kesäkuuta, 2005 21:18
Blogger Ainu sanoi...

Mitä minä sanoin japanilaisten karvainhosta ja parturien ammattitaidosta..

Kuvii mullekin! En osaa kuvitella..

 

Lähetä kommentti

<< Alkuun