torstaina, heinäkuuta 07, 2005

Televisio

Alkureissusta ajattelin, että japanilainen televisiotarjonta on vielä Suomeakin heikompaa, mutta nyt siitä jo oikeastaan pitää. Yleensä joltain kanavalta tulee aina jotain, mitä jaksaa katsoakin.

Syy asennemuutokseen lienee ihan yksinkertaisesti parantuneessa kielitaidossa. Nyt keskusteluohjelmista tajuaa ainakin keskustelun aiheen ja japanilaista huumoriakin ymmärtää huomattavasti paremmin, kenties kulttuuriin sopeutumisen takia. Ennen ärsyttänyt kaiken puheen tekstitys kirkkaanvärisillä teksteillä ympäri ruutua on nyt oiva keino oppia joitain kanji-merkkejä katsomisen lomassa.

Yleisiä ohjelmatyyppejä ovat urheilu (pääasiassa baseball ja sumo, mutta nyt isompien turnausten kynnyksellä/aikana myös jalkapallo ja lentopallo), draamasarjat (sekä historialliset suurdraamat että perinteisemmät salkkarit) sekä ohjelmatyyppi, jota on hieman vaikea kuvailla yhdellä sanalla. Ohjelmassa on yleensä aina juotaj(i)a ja vieraita sekä studioyleisö. Vieraiden kanssa voidaan keskustella vakavasti tai, yleisemmin, komediallisessa hengessä antaa heille esimerkiksi jotain tehtäviä ja katsoa kuinka he epäonnistuvat.

Eilen katsoimme kuinka kaksi japanilaista miimikoilta näyttänyttä henkilöä vietiin Hollywoodiin kiusaamaan tähtiä. Sitä ennen oli tullut lyhyt ohjelma, joka käsitteli Suomea, erityisesti Helsinkiä. Kuvissa näkyi Tuomiokirkko ja Kauppatori ja sen elämää. Pääsipä joku torimyyjä ihan suomeakin kameralle puhumaan. Ohjelman jälkeen tuli jonkun mustikanmakuisen ruoan tai juoman mainos, jossa kerrottiin valkohapsisten skandinaavilasten sutatessa käsiään ja suitaan mustikoilla kuinka Suomessa syödään joka päivä näitä terveellisiä marjoja.

Aikaisemmin olemme iloinneet esimerkiksi ohjelmasta, jossa neljä vierasta vietiin äänitysstudioon, jossa heidän kaikkien tuli pieraista mikrofoniin onnistuneesti. Yli kuusi tuntia he siellä notkuivat ennen kuin hyväksyttävä ääninäyte kaikilta irtosi.

Mainoksia on MTV3:een verrattuna määrällisesti enemmän, mutta ajallisesti vähemmän kerrallaan. Ohjelmat on siis pilkottu aika pieniin pätkiin, joiden välissä tulee aina muutama mainos. Mainoskatkoja ei ole mitenkään erillisellä Jatkuu-tunnuksella eroteltu ohjelmasta, vaan kesken tunnepitoisen draaman saatetaan leikata iloiseen olut- tai lainatarjousmainokseen. Mainokset ovatkin melkein television parasta antia.

Pitää yrittää joskus nauhoitella joitain pätkiä televisiosta.

Muuten, ennakko-odotusten mukaisesti nukkumaanmeno oli eilen illalla hieman vaikeaa, mutta yllätyksellisesti heräsin kuitenkin aamulla jo yhdeksältä enkä enää saanut unta.

Kommentit:

07 heinäkuuta, 2005 13:38
Blogger Stello sanoi...

Fart Idol Japan? =D LOL

 

Lähetä kommentti

<< Alkuun