torstaina, heinäkuuta 28, 2005

Akita

Lähdemme Mikan ja korealaisen Choin kanssa huomenna Akitaan. Akita on Honshun saaren pohjoisosan länsirannikolla oleva prefektuuri ja kaupunki. JASSO (Japan Student Services Organization) järjestää siellä tapahtuman, johon on kutsuttu vaihto-opiskelijoita eri puolilta maata.

Tapahtuman tarkoituksena on tutustuttaa vaihto-opiskelijoita toisiinsa ja toistensa kulttuureihin. Muutapa en siitä sitten oikeastaan tiedäkään, mutta kun kerta 3400 jenillä pääsee käymään Akitassa ja saa vielä täysihoidonkin, niin mikäs siinä.

Matkustusmukavuusteknisistä syistä lähdemme reissuun päivää ennen tapahtuman alkua ja palaamme sen loppumisen jälkeisenä päivänä. Meidän ei siten tarvitse matkustaa yöllä ja saamme perillä kunnon yöunet sekä enemmän vapaa-aikaa. Palaamme 2.8., joten blogikin varmaan hiljenee jälleen muutamaksi päiväksi.

Matkan käytännönjärjestelyistä kertoneessa kirjeessä muuten oli jälleen osoitus siitä miten japanilaisia yliopisto-opiskelijoita kohdellaan kuin lapsia. Mukaan otettavien varusteiden listassa oli lueteltu kaikki elämiseen liittyvä pyjamasta pesuvälineisiin. Aivan kuin parikymppinen mies tai nainen ei itse osaisi ottaa vaihto-alusvaatteita mukaan muutaman päivän reissulle. Tosin, tämmöisessä hyysäysyhteiskunnassa koko elämänsä kasvanut ei välttämättä osaisikaan.

Kommentit:

28 heinäkuuta, 2005 23:41
Blogger Poupau sanoi...

njaa... hmmm... mummot hyysää kanssa aika paljon... eikö japanissa ole aika paljon eläkeläisiä, ehkä siitä löytyy kieroa logiikkaa..

 
02 elokuuta, 2005 17:12
Blogger Ephief sanoi...

Täällä Suomeakin tulevaisuudessa uhkaava suurten ikäluokkien eläkkeellesiirtyminen on jo hieman pidemmällä. Olen kuullut, että Japanin väkiluku alkaa laskea jo kahden vuoden päästä, joten kyllä täällä tosiaan vanhoja ihmisiä riittä. Yli 90-vuotiaiden määrä taisi tuossa kuukausi tai pari sitten nousta ensimmäistä kertaa yli miljoonan.

Mutta ei se hyysääminen ainakaan kokonaan sitäkään ole. Syytän myös ihan selkeitä kulttuurieroja. Koska ketään ei saisi loukata millään tavalla tai aiheuttaa minkäänmuotoista harmia, ei mitään uskalleta tehdä, ellei sitä erikseen ole pyydetty.

 

Lähetä kommentti

<< Alkuun